Підвищення зарплат і пенсій: Зеленський назвав, коли Україна вийде на “людський” рівень “соціалки”

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

За словами президента, не варто очікувати, що рівень “соціалки” стане європейським

За декілька років ми вийдемо на нормальний, “людський” рівень “соціалки”. Про це інформує  Голос ІФ  з посиланням на проведений брифінг у межах робочої поїздки до Львова президентом України Володимиром Зеленським, який транслював телеканал ZIK.

“Підвищення “соціалки”… Поставлена задача – збільшення заробітної плати науковцям, вчителям, медикам і, наскільки це можна, пенсіонерам. Я знаю, що готується друга програма. У нас була 80+, готується – я не знаю, коли, не знаю дати, 75+. І, окрім цього, збільшення “соціалки” буде. Чи буде вона – в рази? Чи буде вона європейського рівня? Я думаю, що очікувати цього не треба. Але це буде цього року чи наступного, бюджет на наступний рік, але вона буде збільшена. І все одно, у будь-якому випадку, за декілька років ми вийдемо на нормальний, “людський” рівень “соціалки”, соціального забезпечення заробітних плат. У будь-якому випадку ми повинні це зробити, навіть якщо нам буде дуже важко, складно, тому будувати країну треба, це інфраструктура. І соціально допомагати людям, бо незрозуміло, для кого ми її будуємо”, – сказав Зеленський.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що державний бюджет на 2021 рік передбачатиме 159 млрд грн на підвищення зарплат. Разом з тим прем’єр підкреслив, що згідно з прогнозом Мінекономіки зростання ВВП у 2021 році очікується в межах 4,6-4,7%, що своєю чергою “дає підстави збільшити заробітну плату”.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.