Рятівників Прикарпаття вітали з професійним святом (фото)

Новини, Суспільство

Сьогодні працівники управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій відзначають професійне свято – День рятівника.

З цієї нагоди відбулися урочистості, на які завітала перший заступник голови обласної державної адміністрації Марія Савка.Привітала рятівників зі святом та відзначила їх неоціненний внесок у порятунок людей та національних багатств, про це пише Голос ІФ з посиланням на пресслужбу ОДА.

«Прикарпатські рятівники є професіоналами своєї служби. Їх вагомий внесок у порятунок людей важко переоцінити, адже щоденно своєю самовідданою працею вони боряться зі стихіями, долають наслідки повеней та буревіїв», – зазначила Марія Савка.

Вона також підкреслила, що сьогодні рятівники оснащені новітньою технікою та засобами, які допомагають приборкати природні та техногенні лиха. Саме сучасне обладнання цьогоріч стало їм у нагоді при ліквідації наслідків червневої повені, масштабної  пожежі на сільськогосподарському підприємстві у Калуському районі та допомогло врятувати людські життя та майно.

Не менш важливою для області є і робота гірських рятівників, адже третина  Івано-Франківщини – це гірська місцевість, яка приваблює мандрівників.

З нагоди професійного свята для допомоги гірським рятівникам Марія Савка передала спеціальне обладнання, придбане за кошти обласного бюджету. Також технічну допомогу рятівники отримали і від польських колег.

Під час урочистостей працівників служби нагородили почесними грамотами та відзнаками. Загиблих рятівників вшанували хвилиною мовчання.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.