На Кіпрі розкрили імена українців з “золотими паспортами” з групи підвищеного ризику

Новини, Політика, Суспільство

Кіпрська газета Politis опублікувала імена 34 власників “золотих паспортів”, видачу яких влада розглядає як “підозрілу”.

У списку більшість — громадяни Російської Федерації, але є й українці, про це пише Голос.if.ua, з посиланням на УНН.

“У листі, направленому Президентом Республіки політичним лідерам, серед іншого, йдеться про те, що ”з запропонованої таблиці видно, що зі 141 заявника (2008-2012 рр.) 25% (34 випадки), які отримали кіпрське громадянство, в період подачі заяви належали до груп громадян, які або були класифіковані як політично значимі особи (PEP), або були звинувачені, взяті під варту, засуджені, або входили в групи управління компаній, на які були накладені санкції або адміністративні штрафи”, повідомляє видання з посиланням на лист президента Кіпру Нікоса Анастасіадіса партійним лідерам.

Так, зокрема, у списку, оприлюдненому у ЗМІ, значиться Ігор Коломойський, його дружина Ірина та донька Анжеліка. Також в списку ще Геннадій Боголюбов, а також Олена Гайдук, її чоловік Віталій, а також Михайло Кіперман і його дружина Олена Гайваненко.

Нагадаємо, в минулому році влада Кіпру повідомили про початок процесу позбавлення 26 осіб громадянства, яке ті отримали взамін на інвестиції, визнавши, що у схеми є недоліки.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.