На Прикарпатті лікарям продали препарат у півтора раза дорожче за середню ціну по Україні

Здоров'я, Новини, Суспільство

В Івано-Франківській області двоє лікарів купили антибіотики у ТОВ “Укрмедекспорт” в півтора раза дорожче за середню ціну по Україні.

Про це свідчать дані моніторингу фармацевтичних закупівель за квітень-травень у системі «Прозорро», пише Голос.if.ua, з посиланням на Ратуша .

Препарат їм продали за 51,71 грн за упаковку, тоді як середня ціна становить 33,49 грн.

Йдеться про антибіотик Метронідазол в упаковці №20 по два блістери по десять таблеток по 250 мг, який виробляють українські АТ «Лубнифарм» і ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я». У вибірку потрапили 57 закупівель, проведених лікарнями, інтернатами та іншими замовниками з різних областей. Середня ціна склала 33,49 грн. за упаковку, – йдеться у повідомленні.

Найвищими є ціни для КП «Центральна міська клінічна лікарня» Івано-Франківської міськради та КНП «Галицька лікарня» Галицької райради Івано-Франківської області від ТОВ «Укрмедекспорт» у 51,71 грн. за упаковку. Це на 54% дорожче за середню ціну.

Усього на копійку нижчу ціну в 51,70 грн. за упаковку законтрактували ДП «Український державний медико-соціальний центр ветеранів війни» Міністерства охорони здоров’я України від ТОВ «Бізнес Центр Фармація» та КНП «Міська лікарня №1» Кам’янської міськради Дніпропетровської області у ТОВ «Дніпрофармація». А КНП «Овруцька міська лікарня» Овруцької міськради Житомирської області замовило ПП Фірма «Санітас» такий Метронідазол по 50,20 грн. за упаковку. Це теж у півтора раза вище від середньої ціни.

Найнижчою є ціна для Токарівського психоневрологічного інтернату Полтавської облради від ТОВ «Бадм-Б» у 23,62 грн. за упаковку. Це вдвічі дешевше від очільників рейтингу.

Аптеки продають у такій формі випуску Метронідазол від «Лубнифарм» по 27,99-30,80 грн. за упаковку, а Метронідазол від «Здоров’я» – по 37,23-43,90 грн. за упаковку.

Pасновницею «Укрмедекспорту» з Рогатина на Франківщині є Ольга Билів. Але раніше, за даними «YouControl», у засновниках компанії значилась дружина ексміністра палива та енергетики Ігоря Насалика – Гузял Насалик. Ольга Билів є кумою сім’ї Насаликів, що він сам підтвердив у інтерв’ю місцевому виданню. Під час того, як Ігор Насалик був міським головою Калуша, компанія, заснована його дружиною, вигравала більшість тендерів на постачання медикаментів у Калуську лікарню, попри завищену вартість препаратів.

За даними «Прозорро», за останні чотири роки фірма узяла замовлень на 97,58 млн грн.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.