Ціна на газ в Україні зросте, але буде найнижчою за останні п’ять років, – Шмигаль

Економіка, Новини, Суспільство

Наразі ціна на газ в Україні регулюється конкурентним ринком. Прем’єр-міністр заявив, що ціна на блакитне паливо зросте, однак все одно буде найнижчою за останні п’ять років.

Вперше з 2015 року в Україні найнижчі ціни на газ в серпні – вересні, заявив Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді, пише Голос.if.ua, з посиланням на  24 канал.

Звичайно, буде природне ринкове зростання, але це буде найнижча ціна на газ за останні п’ять років в Україні,– зазначив прем’єр.

За його словами, Україна зробила величезний прорив “у встановленні ринкових, а не корупційних цін на газ”, які раніше формувалися з корупційною націнкою чиновниками.

Ринок газу в Україні: що відомо про зміни

    • З 1 серпня 2020 року в Україні почав працювати ринок природного газу для споживачів. Тобто немає єдиних цін на газ для оптових чи побутових клієнтів. Пов’язано це з новими правилами постачання газу та завершенням режиму покладення спеціальних обов’язків (ПСО).
    • Очікувалося, що ціни на газ в Україні підуть вгору після відкриття ринку газу для населення з 1 серпня. Однак завдяки заповненню підземних сховищ газу це станеться не стрімко.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.