Депутати запросили міністра Степанова до Івано-Франківська

Новини, Політика, Суспільство

Нагадаємо, вчора на мирній акції протесту і під час позачергової сесії міської ради Віталій Мерінов запропонував всім депутатам діяти рішучіше та разом передати звернення у профільне міністерство.

Очільника відомства представники партії «ЗА МАЙБУТНЄ» зустріли біля міністерства і поцікавились, чому Івано-Франківськ потрапив до «червоної» зони. Міністр зазначив, що керувались показником кількості  хворих.

«Під час селекторних нарад ми неодноразово розповідали вашому міському голові, на підставі чого ми приймаємо рішення, за яким відносимо міста до того чи іншого рівня епідемічної небезпеки. У нас є чіткі ознаки – це кількість виявлених хворих на сто тисяч населення за 14 днів. В Івано-Франківську це 257 осіб, тому прийняли таке рішення»,- сказав Максим Степанов.

Віталій Мерінов зазначив, що через це рішення може збанкрутувати багато підприємців міста.

«Вже сьогодні правоохоронні органи почали робити рейди та складати протоколи на тих підприємців, які продовжують працювати. Вважаю, що з дотриманням санітарних норм: бізнес повинен працювати, діти – відвідувати садки та школи, громадський транспорт – перевозити пасажирів. А тому, щоб захистити наших підприємців, на сесії попросив розробити механізм надання юридичної допомоги департаментом правової політики.  Вірю, що спільними зусиллями ми зможемо скасувати «червону» зону в Івано-Франківську», – наголосив Мерінов.

«Я проти дистанційного навчання. Я знаю, як такі обмеження впливають на сімейні бюджети, адже є батьком 4 дітей. Розумію, що під час дистанційного навчання батьки замість того, щоб заробляти гроші і годувати сім’ї, сидять вдома з дітьми. Найближчих 14 днів Івано-Франківськ буде в «червоній» зоні, тому маємо зробити все, щоб кількість хворих зменшилась і ми опинились не в помаранчевій, зеленій зоні», – додав депутат міської ради Мстислав Тарас.

Під час зустрічі з Максимом Степановим, депутат міської ради Мстислав Тарас запросив Міністра охорони здоров’я до Івано-Франківська.

За останніми даними, в червону зону потрапила Івано-Франківська область (міста Івано-Франківськ, Калуш, Коломия, Городенківський, Косівський, Тисменицький р-ни).

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.