Рада змінила виборче законодавство

Новини, Політика, Суспільство

Верховна Рада прийняла закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення виборчого законодавства”, пише Голос.if.ua з посиланням на Джерело: сайт парламенту

Дослівно: “Законом усунено прогалини та неузгодженості, скорельовано строки, спрощено та уніфіковано виборчі процедури для спрощення виборчого процесу, уніфіковано норми Виборчого кодексу”.

Деталі: Зокрема, повідомляється, що нардепи внесли значну кількість змін до Виборчого кодексу, які стосуються всіх видів виборів та всіх етапів виборчого процесу і передбачають коригування більш, ніж 200 з 289 статей цього кодексу.

Зміни стосуються питань діяльності Центральної виборчої комісії, функціонування Державного реєстру виборців, притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності за правопорушення під час виборчого процесу.

Також передбачені зміни щодо заповнення виборчих документів, процесу підрахунку голосів, подання документів кандидатами, спрощення окремих виборчих процедур.

Крім того, закон встановив обмеження для одночасного балотування на місцевих виборах, уточнив строки декларування майнового стану, доходів, витрат і зобов’язань фінансового характеру кандидатами на виборні посади і зменшив грошову заставу на місцевих виборах.

Також, повідомляється, що закон вніс зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства, до законів про ЦВК, про держреєстр виборців, про запобігання корупції та про державну службу.

Що було раніше: Центральна виборча комісія звернулася до Верховної Ради із закликом на законодавчому рівні забезпечити належне проведення місцевих виборів 25 жовтня.

Передісторія:

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.