В школі, дистанційно чи по змінах: як у Франківську готуються до нового навчального року (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Онлайн, офлайн чи по змінах – досі невідомо у якому форматі навчатимуться франківську школярі з 1 вересня.

До початку навчального року залишилося півтора місяці, а яким буде цьогоріч формат уроків від 1 вересня – досі невідомо. Чітких вказівок від урядовців, як працювати в нових, карантинних умовах – каже головний освітянин міста – наразі немає. Тож аби не залишити дітей без знань готуються до усіх можливих варіантів.

Найкращий – розпочати навчальний рік у загальному режимі із дотриманням усіх необхідних обмежень. Таку практику вже пройшли на дошкільній освіті, а от із школярами ситуація дещо складніша.

“Це і провітрювання приміщень, і забезпечення антисептичними засобами, це безконтактні термометри, вимірювання постійне температури дітям, це і певне обмеження спілкування між собою. Хоча це забезпечити надзвичайно важко. Напевно буде поєднання дистанційного навчання з очною формою. Можливий такий варіант, що учні початкової школи будуть навчатися, а учні старшої школи будуть більше дистанційно. Напевно не буде єдиного рецепту”, – відмічає директор департаменту освіти Ігор Максимчук.

Розглядають і варіанти телевізійної школи, як це було на початку карантину, чи онлайн. От тільки обіцяної Міністерством освіти єдиної платформи для дистанційного навчання, яка б об’єднувала уроки та контрольні тести для всіх учнів України, та методичні напрацювання для вчителів так і немає.

Тай сам формат отримання знань на відстані в українських реаліях отримав шквал критики – як від батьків, так і від педагогів.

Цього року заклади загальної та середньої освіти міста мають прийняти 32,5 тисячі учнів. З них 3,5 тисячі – першокласники.

освітнє питання

Онлайн, офлайн чи по змінах? До початку навчального року залишилося півтора місяці, а яким буде цьогоріч формат уроків від 1 вересня – досі невідомо. Чітких вказівок від урядовців, як працювати в нових, карантинних умовах – каже головний освітянин міста – наразі немає. Тож аби не залишити дітей без знань готуються до усіх можливих варіантівДепартамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради

Опубліковано Канал 402 Вівторок, 14 липня 2020 р.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.