Ситуація з коронавірусом погіршується, в більшій частині світу пандемію не взято під контроль — ВООЗ

Новини, Суспільство

Пандемія коронавірусу продовжує прискорюватися, і більшості країн поки не вдалося взяти ситуацію під контроль.

Про це заявив глава Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Гебрейесус на щотижневій інформаційній панелі країн-членів ВООЗ, про це інформує Голос.if.uа. з посиланням на The Guardian.
Він зазначив, що коронавірус експлуатує нерівності в системі охорони здоров’я і розколи суспільства. За його словами, хвороба зруйнувала системи охорони здоров’я в деяких з найбагатших країн світу, хоча деякі країни, які вжили успішних заходів, не мають великих коштів.

Він нагадав, що за останні шість тижнів загальна кількість випадків коронавірусу подвоїлася.

Найбільше випадків коронавірусу зафіксовано в США — понад 3 млн. За останню добу там діагностували 61 848 випадків — найвищий щоденний приріст з початку епідемії.

На другому місці за кількістю випадків Бразилія (понад 1,7 млн), у президента якої нещодавно діагностували COVID-19. На третьому (понад 767 тисяч) — Індія.

В Україні станом на 9 липня 51 224 випадків COVID-19. Кількість загиблих — 1327, одужали 23 784. Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко вважає, що, якби не карантин, в Україні померли б 120 тисяч осіб.

Статистика коронавірусу в Україні у липні

Нещодавно Всесвітня організація охорони здоров’я визнала, що з’явилися «нові дані» про передачу коронавірусу повітряним шляхом. Раніше у ВООЗ заявляли, що коронавірус передається переважно від людини до людини через дрібні краплі, які виділяються інфікованим з носа або рота при кашлі, чханні або розмові.

Група з 239 вчених з 32 країн закликала ВООЗ переглянути рекомендації щодо профілактики коронавірусної інфекції.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.