Депутатка закликала розслідувати заяву Саакашвілі про “контрабандне лобі” у Раді

Новини, Політика

Днями керівник Виконавчого комітету реформ Міхеіл Саакашвілі в етері програми “Право на владу” заявив про причетність нардепа від “Слуги народу” Максима Павлюка до масштабних контрабандних схем. Натомість реакція влади на заяву відсутня.

“В українському парламенті орудує група тіньових контрабандистів… Це міжфракційна група, – заявив Саакашвілі. – Вони поширюють плітки, замовляють статті, бігають по всіх органах… “Група Павлюка”, наприклад. Вони дуже інтенсивно цими речами займаються… є багато інших груп регіонального масштабу”.

Народна депутатка VIII-го скликання (“Самопоміч”) Тетяна Острікова здивована, що досі ніхто з представників влади та правоохоронці не відреагував на серйозні закиди Саакашвілі.

“Ані керівництво партії, ані керівництво фракції, ані президент, ані правоохоронців – ніхто не відреагував. Хоча останні вже мали би ініціювати провадження: хто ці люди, які покривають і прикривають схеми, які перерозподілили під себе і свого “патрона/патронів” митниці і пости, та розставили своїх людей на посади?! Хто вони і чому досі їх діяльність не розкрита, не розслідувана і не припинена?!” – написала 7 липня в Facebook Острікова, про це інформує Голос.if.uа.

На думку депутатки подібна ситуація створює ризики, що жодні пропозиції змін на митниці не будуть якісно реалізовані на практиці. Оскільки “контрабандне лобі”, за словами Саакашвілі, сидить прямо у ВР.

“Вчора Офіс Президента оприлюднив концепцію реформування митниці від Саакашвілі. Можливо, вона не ідеальна, адже в нашому світі немає нічого ідеального… Проте в ній є доволі правильні, раціональні ідеї: наприклад, уніфікація ставок мита, розвиток митного пост-аудиту, автоматизація процесів та ІТ, і, навіть, можливо! під останнім пунктом десь майоріє запуск автоматизованого обміну інформацією з митницями іноземних країн! Так хто ж у ВР заважає цим ідеям втілитися в життя?! На це питання мають дати відповідь правоохоронці!”, – продовжила Острікова.

Депутатка прагне отримати від уряду відповіді на кілька питань:
– Хто в уряді за 10 місяців не зміг ухвалити підзаконні акти для запуску спільного режиму транзиту, хоча б у тестовому режимі?

– Хто не проконтролював, що в Митній службі робиться з програмним забезпеченням для режиму спільного транзиту? Чи воно справді встановлене і адаптоване?

– Скільки підзаконних актів розроблено, затверджено, набуло чинності для запуску авторизованих економічних операторів?

“Це все – ланки одного ланцюга. То виникає питання: хто чи що заважає всі ці зміни впроваджувати?”, – підсумувала Острікова.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.