Прикарпаття знову затопило: паводок пошкодив дороги у двох районах

Новини, Суспільство

Прикарпаття знову затопило: паводок пошкодив дороги у двох районах. Проїзд ускладнений до десятка присілків.

Прикарпаття, що найбільше Затопленому Прикарпаттю знову загрожує вода: у регіоні прогнозують грози і град Затопленому Прикарпаттю знову загрожує вода: у регіоні прогнозують грози і градпостраждав від нещодавньої повені, знову затопило. Через рясні зливи розлилися місцеві потічки й пошкодили дороги у Косівському та Коломийському районах.

Про це інформує Голос.if.uа з посиланням на сюжет ТСН.Ранок.

Проїзд ускладнений до доброго десятка присілків. Вже другий тиждень після червневої повені обмежене транспортне сполучення із шістьма гірськими селами.
Рятувальники майже всюди викачали воду. Вона залишається тільки в десятку підвалів.

Селяни ж рахують збитки. Гроші, обіцяють посадовці, потерпілі отримають до кінця тижня. Загалом це 250 мільйонів гривень майже половина суми, яку Прикарпаття отримало від держави на ліквідацію наслідків стихії.

Загалом на Заході Україні бурхлива вода повністю зруйнувала або пошкодила понад 700 км доріг та більше тьох сотень мостів.

Як повідомлялося, на заході УкраїниЩо робить влада та чим пояснює: головне про масштабні повені на Заході України Що робить влада та чим пояснює: головне про масштабні повені на Заході України повені наробили лиха: будинки та дороги затопило. Опади призвели до масштабних паводків у Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Закарпатській областях. Найскладніша ситуація на Прикарпатті та Буковині: там було оголошено про “червоний” рівень небезпеки.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що понад На відбудову після паводку виділили 700 мільйонів – Шмигаль На відбудову після паводку виділили 700 мільйонів – Шмигаль700 мільйонів гривень на відбудову після паводку вже є на рахунках Держказначейства. Тому уряд якнайшвидше чекає на фінансові звіти чиновників – кому потрібна допомога і яку інфраструктуру варто відбудовувати передусім.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.