У Тисменицькому районі освятили пам’ятний хрест жертвам комуністичного режиму

Новини, Суспільство

У вівторок, 30 червня, на узбіччі автодороги між містом Тисмениця та селом Хом’яківка Тисменицького району урочисто освячено пам’ятний хрест жертвам комуністичного режиму 1939-1941 років, про це інформує Голос.if.uа.

У поминальному заході взяли участь архієпископ і митрополит Івано-Франківський УГКЦ, владика Володимир Війтишин, митрополит Івано-Франківський і Галицький ПЦУ, владика Іоасаф Василиків, отці-декани та інші священики храмів Тисменицького району, голова громадської організації «Івано-Франківське обласне історико-просвітницьке товариство “Меморіал” ім. Василя Стуса», директор комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів «Пам’ять» Василь Тимків, член Івано-Франківського обласного товариства «Меморіал», ініціатор розкопок у селі Пшеничники Іван Павликівський, член Івано-Франківського обласного товариства «Меморіал», судмедексперт Омелян Левицький та керівництво Тисменицького району – голова районної ради Тетяна Градюк, депутат обласної ради, заступник керівника виконавчого апарату районної ради Михайло Королик, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Ярослав Єфімчук, депутати Тисменицької районної ради Василь Говзан та Руслан Фармус, керівник апарату райдержадміністрації Ярослав Татарин, голова районної організації «Братство вояків ОУН-УПА» Петро Галига, міський голова міста Тисмениця Степан Сворак, представники засобів масової інформації.

Урочисте освячення хреста розпочалося з поминальної панахиди за невинно замордованими українцями, яку відслужили Володимир Війтишин та Іоасаф Василиків спільно з усіма присутніми

Довідково

Перепоховання останків жертв тоталітарного режиму на цьому місці відбулося ще 9 травня 2013 року, коли в результаті розкопок 2010-2011 років масового захоронення біля села Пшеничники на території площею майже пів гектара було знайдено більше шести сотень людських останків, серед яких 82 – дитячі. Пам’ятний хрест – це обов’язок шани кожного з нас до предків, невинно замордованих злочинним режимом НКВС.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.