Через паводки на Івано-Франківщині були підтоплені 11 закладів охорони здоров’я — Степанов

Новини, Суспільство

Унаслідок паводків на Івано-Франківщині були підтоплені 11 закладів охорони здоров’я.

Про це сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, про це інформує Голос.if.ua  з посиланням на програму«Право на владу» на телеканалі 1+1. Він запевняє, що зараз ситуація контрольована.

Міністр додав, що у лікарні міста Галич, у якій лікують 9 хворих на коронавірусну хворобу, 24 червня була проблема із затопленими підвальними приміщеннями. Там готувалися до можливої евакуації, однак потреби у ній не виникло.

«Були евакуйовані тільки три жінки-породіллі, всі решта не були евакуйовані. Ситуація повністю контрольована, там перебувають зокрема 9 хворих на коронавірусну хворобу, але евакуація наразі не потребується, ситуація стабілізувалася», — додав Степанов.

На запитання, чи готові лікарні в Івано-Франківській області розміщувати людей, які опинились без житла внаслідок паводків, Степанов відповів, що таких запитів не надходило.

«Головне завдання закладів охорони здоров’я надавати медичну допомогу, і ці заклади в повному обсязі надають цю медичну допомогу… Щодо звернень із розміщення людей у лікарнях, то таких не надходило до закладів охорони здоров’я. Якщо будуть надходити, то вирішуватимемо в конкретних випадках», — сказав міністр.

Відповідаючи на запитання, чи готове міністерство до можливого спалаху COVID-19 у затоплених районах, Степанов зазначив: «Звичайно, окрім COVID-19… ми готуємось і до можливих спалахів і кишкової інфекції, тому що це вода, і таке можливо».

Нагадаємо, З 20 червня у західних областях України почалися сильні дощі, що призвело до підняття рівня води у річках. Через паводки підтопленими виявились тисячі будинків, а сотні їхніх мешканців довелося евакуювати.

22 червня у Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що у зв’язку з негодою в Івано-Франківській та Чернівецькій області ввели надзвичайні заходи безпеки.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.