34% франківців, які пройшли ІФА-тест, перехворіли на COVID-19

Здоров'я, Новини

У центральній міській клінічній лікарні Івано-Франківська розпочали проводити ІФА-тестування, щоб перевірити імунітет на COVID-19. Уже вдалося провести 1 225 досліджень.

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків, пише Голос.if.ua з посиланням на Суспільне.

За його словами, з усієї кількості протестованих у 34% виявили імунітет до коронавірусу (імуноглобулін G).

“Це означає, що люди вже перехворіли. У 9,3% виявили імуноглобулін М. Це означає, що зараз активна фаза хвороби”, – пояснив Руслан Марцінків.

У Центрі громадського здоров’я України повідомляють, що метод імуноферментного аналізу визначає імуноглобуліни двох типів: M і G. Якщо виявлено M, то людина хворіє на COVID-19, якщо G — перехворіла або інфікувалася вірусом, і виробилися антитіла до цього захворювання.

Всього в Івано-Франківську підтвердили 645 хворих на COVID-19. 24 нові випадки виявили за останню добу. Зараз у міських лікарнях перебуває 232 пацієнти з недугою. 49 франківців лікують в обласній інфекційній лікарні, 15 – в обласному легеневому диспансері.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.