ЗНО – бути: заява в.о. міністра освіти Любомири Мандзій

Новини, Суспільство

До проведення ЗНО з 25 червня по 17 липня все готово.

ЗНО буде відбуватися у безпечних умовах відповідно до рекомендацій головного санітарного лікаря. Про це розповіла в.о. міністра освіти Любомири Мандзій з трибуни парламенту під час години запитань до уряду 19 червня, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на  Фіртка.

Мандзій повідомила, що для проведення ЗНО залучено 242 650 працівників і 11630 медиків.

“В 17 областей вже доставили засоби індивідуального захисту (ЗІЗ) у всі пункти тестування. В 7 інших областей та місто Київ завершують довезення ЗІЗ. Необхідно дотримуватись соціальної дистанції й учасники про це будуть повідомлені. На вході всім учасникам буде вимірюватись температура та оцінка на ознаки гострого респіраторного захворювання, всі отримають маски та зможуть продезінфікувати руки”, – додала вона.

Також вона розповіла про повернення коштів через ситуацію зі скасуванням пробного ЗНО.

“Понад 52 мільйони гривень буде повернуто учасникам пробного ЗНО. Повернення коштів буде відбуватися через відділення Приватбанку”, – каже Мандзій.

Нагадаємо, що впливові прикарпатці стали на захист ЗНО, які  категорично виступили проти скасування ЗНО і наголосили, що є різні варіанти безпечно провести оцінювання, серед них, зокрема :

Богдан Томенчук, директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти .

Едуард Прощук, народний депутат України.

Ігор Цепенда, доктор політичних наук, професор, ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника .

Ігор Фріс, народний депутат України.

Оксана Савчук, народна депутатка України.

Руслан Марцінків, міський голова Івано-Франківська.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.