На Прикарпатті затримали групу серійних квартирних злодіїв (фото)

Кримінал, Новини

Оперативники управління карного розшуку поліції Івано-Франківщини спільно з тисменицькими поліцейськими оперативно затримали двох жінок, які вчинили крадіжку грошей з помешкання пенсіонерки і обґрунтовано підозрюються в низці інших аналогічних злочинів на території області.

До Тисменицького відділу поліції звернулася мешканка села Добровляни, яка повідомила про крадіжку грошових коштів з її помешкання.
Потерпіла також додала, що до злочину можуть бути причетні двоє жінок ромської національної меншини, яких заявниця помітила при виході зі свого господарства, повідомляє обласна поліція пише Голос.if.ua

Поліцейські зразу ж розпочали пошук зловмисниць і того ж вечора, в ході проведення першочергових слідчо-оперативних заходів, підозрюваних у вчиненні злочину розшукали та затримали в Івано-Франківську.

Йдеться про двох мешканок Полтавської та Чернігівської областей, віком 50 і 28 років. Слідчі встановили, що зловмисниці зайшли на територію домоволодіння пенсіонерки, побачили, що дома нікого немає, знайшли ключ від вхідних дверей та проникли в середину будинку, звідки викрали 100 євро, 300 польських злотих та 10 000 гривень.

Відомо, що одну правопорушницю уже притягували до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. При поверхневій перевірці у затриманих вилучено частину викрадених грошей. Правоохоронці встановили причетність затриманих до ряду аналогічних злочинів на території Івано-Франківської області.
Крім того, поліцейські встановили, що жінки підозрюються у вчиненні ще й грабежу на території Тисменицького району.

Обох жінок затримано в порядку ст. 208 КПК України, їм уже оголошено про підозру за вчинення злочинів передбачених ч. 3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням в житло) та ч. 3 ст. 186 (Грабіж) КК України.

Невдовзі суд обере затриманим запобіжний захід. За скоєне їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4-х до 8-ти років.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.