Саміт “Східного партнерства”: чого хоче Україна та які плани має ЄС

Новини, Суспільство

Євросоюз подовжить санкції проти Росії ще на пів року.

Очікується, що рішення ухвалять сьогодні під час онлайн саміту лідерів ЄС. Тим часом напередодні відбулася відеоконференція лідерів країн Східне партнерство корисне для України, якщо наближає до членства у ЄС – Зеленський Східне партнерство корисне для України, якщо наближає до членства у ЄС – Зеленський Східного партнерства. Участь у ній взяв і Володимир Зеленський, який сподівається, що участь у програмі пришвидшить шлях країни до Європейського Союзу.

Про це інформує Голос.if.ua з посиланням на ТСН та за  матеріалами кореспондента “Радіо Свобода” Григорія Жигалова.

Окрім цього дивіться: Чи поділяють учасники конференції оптимізм президента — у сюжеті ТСН.Ранок.

Україна продовжує намагатися “вичавити” зі Східного партнерства більше, ніж поки що готовий запропонувати Європейський Союз. Президент України Володимир Зеленський заявив, що участь у програмі “Східне партнерство» наближає Україну до членства в Європейському Союзі: “Країни ЄС, зокрема Франція, відкидає навіть припущення про те, що “Східне партнерство” може забезпечити членство в Європейському союзі країнам, що є учасниками програми”.

Разом з тим, в Брюсселі підкреслюють, що Східне партнерство є пріоритетом зовнішньої політики. Важливість цієї програми, зокрема, показала підтримка з боку ЄС у часи коронакризи.

Також в Брюсселі визначили топ пріоритетів: економічна співпраця, дотримання прав людини і гендерну рівність, реакція на кліматичні зміни, цифрова трансформація, і так далі.

Нагадаю, “Партнерство” було створене 2009-го року —-для шести країн. Основний принцип – це проведення реформ в обмін на тісніші відносини та економічну вигоду. Це проклало шлях Україні, Грузії та Молдові до асоціації та безвізу.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.