Наступного тижня МОЗ проведе тестування на антитіла до Covid-19

Здоров'я, Новини

З наступного тижня планують запустити ІФА-тестування на виявлення коронавірусної хвороби та антитіл.

Про це заявив сьогодні міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу, про це інформує Голос.if.ua.

«Якщо ми говоримо про ІФА-тестування, то це тестування показує рівень антитіл в крові людини, воно підтверджує або людина хворіє на коронавірусну хворобу або людина вже перехворіла. Зараз вже розроблено механізм тестування, визначено коло осіб, яких ми будемо тестувати, ми дуже розраховуємо на це тестування. У понеділок вже буде підписаний відповідний наказ МОЗ про запуск ІФА-тестів», – сказав Степанов.

За його словами, МОЗ збирається використовувати тести компанії-виробника La Roche. Але вже є й українські тести, випробування яких на завершальній стадії.

«Я думаю, що на наступному тижні ми вже почнемо запроваджувати ІФА-тести. Це дуже збільшить кількість тестувань і ми вже збільшимо коло осіб, яких ми будемо тестувати», – зазначив Степанов.

Нагадаємо, станом на сьогодні в Україні 17 858 випадків COVID-19, з них 4906 одужали, 497 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 528 випадків.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.