Едуард Прощук розповів про засідання екологічного комітету

Новини, Політика

Чергове засідання екологічного комітету Верховної Ради України відбулося в режимі онлайн.

Про це у мережі повідомив народний депутат Едуард Прощук, передає Голос.if.ua з посиланням на Фіртку.

“Рекомендували прийняти у ВРУ за основу проект закону про охорону водних біоресурсів та їх середовища. Мета — посилити відповідальність, зокрема збільшити штрафи за порушення правил користування водними біоресурсами та умов їх існування. Адже низькі штрафи, які є сьогодні не зупиняють порушників, плюс штрафи це додаткові надходження до державного і місцевих бюджетів. Про які порушення йдеться: незаконна експлуатація водозабірних споруд, незаконний вилов риби тощо”, – пояснив нардеп.

Також закон переглядає повноваження осіб, які ведуть нагляд та контроль у сфері водних біоресурсів, це дозволить працювати ефективніше.

Рекомендували, за його словами, з зауваженнями головному комітету ухвалити державну підтримку нових інвестицій, адже наразі в країні відсутні будь-які програми для їх стимулювання.

“Прямі інвестиції в країну — підвищують конкурентоздатність, це нові робочі місця та доходи для фізичних та юридичних осіб, нові сучасні технології та методи управління. А з досвіду сусідньої Польщі бачимо ще й збільшення доходів місцевих та державного бюджетів. Водночас нові інвестиції зменшують трудову міграцію”, – відзначив Едуард Прощук.

Рекомендували комітету податкової та митної політики ухвалили митний тариф — щоб привести українську законодавчу базу до норм міжнародного права та працювати згідно з єдиною класифікацією товарів.

Кожному товару, який перетинає кордон, присвоюються код: для ідентифікації, визначення ставки мита та ведення статистики. Єдина класифікація спрощує та пришвидшує процес імпорту. Додатково це ще й інструмент захисту національного товаровиробника від небажаної іноземної конкуренції та джерело наповнення бюджету.

Частину питань перенесли та відправили на доопрацювання. Продовжимо роботу в комітеті вже наступного тижня.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.