Вчені виявили, що схудненню сприяє саме щільний сніданок

Здоров'я, Новини

Щільно снідаючи, людина може більше схуднути.

Вживання щільного сніданку дозволяє спалювати у два рази більше калорій, як з’ясували вчені, інформує  Голос.if.ua.

Багато людей, що прагнуть отримати струнку фігуру, зовсім відмовляються від сніданку, а хтось обмежується кухлем чаю та бутербродом. Але дослідження показало, що наявність щільного сніданку у добовому раціоні людини дозволяє їй спалювати у два рази більше калорій. Особливо корисна ця тактика у справі схуднення, коли вечеря є суто символічною. Все це розвиває процес під назвою термогенез, який спалює калорії у тілі.

Люди, які відмовляються від сніданку або отримують символічне ранкове харчування, згодом частіше накидаються на солодкі закуски. Автори дослідження оцінили термогенез у 16 чоловіків. Якщо вони щільно снідали, то швидкість процесу підвищувалася у два з половиною рази. Усі учасники дослідження мали нормальний індекс маси тіла. Вони отримували спеціально приготовані для них сніданки, обіди та вечері протягом трьох днів.

Дослідники проводили тести після сніданків і вечер. Незалежно від кількості калорій, ґрунтовний сніданок розганяв термогенез до максимальних показників. Якщо людина отримує відчутно більше калорій під час сніданку, ніж під час вечері, це підвищує її шанси схуднути та захиститися від метаболічних хвороб.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.