10 сигналів нестачі вітаміну С у вашому організмі

Здоров'я, Новини

Як розпізнати ознаки дефіциту вітаміну С на ранній стадії.

Вітамін С дуже важливий для здоров’я і правильного функціонування організму, повідомляє Голос.if.ua .

На відміну від інших вітамінів він не затримується в нашій системі надовго. Його недолік може привести до зниження якості життя і появи неприємних симптомів. Однак це просто виправити, якщо внести деякі корективи у свій раціон.

Ми допоможемо вам розпізнати ознаки дефіциту вітаміну С на ранній стадії, щоб ви змогли оперативно поліпшити стан здоров’я.

Ваші ясна часто опухають і кровоточать

Вітамін С дуже важливий для здоров’я ясен. Якщо ви не отримуєте необхідну добову норму, то ваші шанси заробити гінгівіт підвищуються. Якщо ви старанно виконуєте гігієну порожнини рота, але при цьому у вас опухають і кровоточать ясна, спробуйте споживати більше вітаміну С.

Вчені вважають, що добова норма становить близько 75 мг на день для дорослих жінок і 90 мг на день для дорослих чоловіків (якщо ви курець, додайте додаткові 35 мг).

У вас легко з’являються синці, а пошкодження шкіри гояться вічність

Якщо ваша шкіра відрізняється надмірною чутливістю до всіляких травм, є ймовірність, що вам не вистачає вітаміну C. На щастя, це можна виправити, включивши в щоденний раціон цитрусові та овочі. Ця речовина необхідна нашому організму для вироблення колагену, так що не забудьте під час свого наступного походу в магазин покласти у кошик апельсини!

Ваше волосся випадає і росте повільніше

Перш ніж спускати купу грошей на засоби для волосся, спробуйте їсти продукти, багаті вітаміном С, такі як броколі та ківі. Багато інших популярних овочів і фруктів також містять досить корисного вітаміну, тому необхідності приймати спеціальні добавки немає. Все, що вам потрібно, — це здорова дієта.

У вас нерідко болять суглоби

Біль у суглобах — дуже поширена ознака дефіциту вітаміну C. Оскільки він є потужним антиоксидантом, його недолік в організмі може призвести до запалення, що викликає біль у суглобах. І тут полегшить ваші страждання грамотно підібраний раціон, а не різні мазі та таблетки.

Ви постійно хворієте

Якщо грип, застуда та інфекції постійно присутні у вашому житті, це свідчить про зниження імунітету. Вітамін С стимулює вироблення лейкоцитів, які борються з інфекційними захворюваннями та сторонніми тілами.

Ви набрали вагу без видимої причини

Якщо ви кардинально не змінювали спосіб життя, але набрали вагу, це може бути пов’язано з нестачею вітаміну C. Дослідження виявили зв’язок між низьким показником цієї речовини та високим вмістом жиру, особливо в області живота. Вітамін С допомагає тілу спалювати жир більш ефективно, так що можна починати шукати улюблений рецепт капустяного салату.

Ви відчуваєте сонливість і втому протягом дня

Якщо ви висипаєтеся за ніч, а вдень все одно відчуваєте себе млявими, можливо, справа в дефіциті вітаміну C. Швидше за все, вам стане краще після того, як ви скоригуєте своє щоденне меню. Мабуть, варто замінити десяток чашок кави на парочку ківі.

Ваша шкіра стає сухою і тьмяною

Як ми вже говорили, вітамін С дуже важливий для виробництва колагену. Це означає, що якщо ви не отримуєте його в достатній кількості, ваша шкіра може виглядати тьмяною і зморшкуватою. Не дивно, що на ринку засобів по догляду за шкірою так багато дорогих сироваток з цією речовиною!

У вас нерідко йде кров з носа

Носові кровотечі зазвичай не небезпечні для здоров’я в цілому, але їх часта поява може сигналізувати про брак вітаміну С. В носі розташована величезна кількість крихітних кровоносних судин, а ця речовина підтримує їх цілісність і нормальне функціонування. Ослаблені судини можуть провокувати кровотечу з носа.

У вас тонкі та слабкі нігті

Організму необхідний вітамін С, щоб краще засвоювати залізо. Його нестача може призвести до залізодефіцитної анемії, яка викликає ламкість нігтів. Якщо ви безрезультатно намагалися зміцнити нігті, можливо, оновлення дієти з допомогою більшої кількості свіжих фруктів і овочів вирішить цю проблему і поліпшить загальний стан здоров’я.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.