Директорська зарплата: Скільки заробляють керівники комунальних підприємств Івано-Франківської облради

Новини, Суспільство

Версії проаналізували зарплати та статки директорів комунальних підприємств, створених Івано-Франківською обласною радою, вказані в їхніх декларації за 2019 рік.

Версії продовжують проєкт “Е-декларації під мікроскопом”, інформує Голос.if.uа. Він свого часу викликав резонанс серед франківців, які мали змогу проаналізувати доходи та статки місцевих можновладців.

Донедавна мешканці Прикарпаття не мали можливості достеменно дізнатися заробітну плату керівників комунальних підприємств. Хоча КП, засновані облрадою, належать громаді, а зарплати керівництва – складова собівартості послуг, які надають підприємства.

На даний час в області є дев’ять комунальних підприємств, створених Івано-Франківською обласною радою:

  1. Комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна, директор – Костишин Віталій Іванович
  2. Івано-Франківське обласне комунальне агролісогосподарське підприємство “Івано-Франківськоблагроліс”, директор – Олійник Олег Богданович
  3. Комунальне підприємство “Обласний аптечний склад”, директор – Ковалюк Василь Михайлович
  4. Обласне комунальне підприємство “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації”, директор – Бегей Василь Амброзійович
  5. Комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять”, директор -Тимків Василь Васильович
  6. Комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради “Про-експерт”, директор – Семотюк Василь Васильович
  7. Обласне комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради “Хет-трик арена”, директор – Марцинюк Михайло Степанович
  8. Івано-Франківське обласне комунальне підприємство “Льодова арена”, директор – Геренда Євгеній Богданович
  9. Обласне комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради “Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича”, директор – Ковтун Михайло Іванович

Втім, на сайті НАЗК можна знайти декларації тільки шести очільників комунальних підприємств облради. Василь Тимків, Євгеній Геренда та Михайло Марцинюк свої статки та доходи не декларують.

Найвищу зарплату отримують директор КП “Про – Експерт” Василь Семотюк та керівник КП“Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації” Василь Бегей, найнижчу – очільник КП “Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича” Михайло Ковтун.

Віталій Костишин, директор КП з експлуатації майна, за 2019 рік отримав майже 371 947 гривень заробітної плати та 24 036 гривень пенсії. Загальний сімейний дохід родини Костишиних склав 586650 гривень.

Він має дві земельні ділянки – одну на Коломийщині, другу в приміському селі Хриплин. Там же в Хриплині він будує будинок, а от де сім’я живе зараз – Костишин в декларації не вказав. Їздить керівник КП з експлуатації майна на Nissan Maxima 2002 року випуску. Задекларував корпоративні права в компанії “Метал-К”, де також займає посаду керівника, втім зарплати та жодного доходу в цій компанії не має. В серпні 2019 оформив кредит в Ощадбанку на суму 103 500 гривень. Віталій Костишин є членом двох громадських організацій – “Благодійний фонд Комплекс палацу Станіслава Потоцького з брамами” та “Поступовий гурт франківців”.

Олег Олійник, генеральний директор КП «Івано-Франківськоблагроліс», в 2019 році отримав 226998 гривень зарплати та 5000 – виплат страхової компанії “Кредо”. Загальний сімейний дохід – 294 688 гривень, в тому числі 1926 грн матеріальної допомоги дружині від Благодійного фонду “Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ”. Також посадовець вказав у декларації кредит дружини на суму 126 250 гривень, оформлений в банку “Надра” ще в 20008 році, та заощадження 5500 доларів.

Олег Олійник задекларував квартиру в Івано-Франківську, житловий будинок, літню кухню та нежитлові споруди та дві земельні ділянки в Блюдниках Галицького району.

Автівки гендиректор «Івано-Франківськоблагролісу» не має.

Є членом “Обласної спілки учасників АТО”.

Василь Ковалюк, директор КП “Обласний аптечний склад”, задекларував 270 795 гривень зарплати. Ще 24000 гривень він отримав як дохід від надання майна в оренду, цю суму йому заплатило все те ж комунальне підприємство облради “Обласний аптечний склад”. Разом з пенсією та коштами від профспілки, а також зарплатою дружини 2086 гривень, загальний дохід Ковалюків у 2019 році склав 342 654 гривні. Також директор КП задекларував заощадження – 523 000 гривень та 16 150 євро.

Василь Ковалюк є власником квартири в Івано-Франківську та житлового будинку в Кінашеві Галицького району. Також він задекларував три земельні ділянки в Кінашеві та одну в селі Угринів, яке межує з Івано-Франківськом.

Їздить директор Обласного аптечного складу на Volkswagen passat 2013 року випуску.

Василь Бегей, директор одного з найприбутковіших комунальних підприємств облради “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації”, у 2019 отримав 514 336 гривень зарплати.

Також він задекларував корпоративні права в ТзОВ “Західні ініціативи” та 699 530 грн доходу від зайняття підприємницькою діяльністю. Ще один важлива стаття доходів – 490 000 грн від відчуження нерухомого майна. Загалом, разом зі стипендією сина, благодійною допомогою від профспілки та допомогою при народженні дитини дохід родини склав 1 760 486 гривень. Грошові активи родини – 5000 євро та 207 000 доларів, з який 140 000 доларів позичені третім особам.

Василь Бегей задекларував житловий будинок в селі Тулуків Снятинського району та два гаражі в Івано-Франківську, все нерухоме майно за документами належить дружині. При цьому в декларації не вказано жодного транспортного засобу, який належить декларанту чи члену родини.

Директор “”Івано-Франківського ОБТІ”” також задекларував авторські права сина на комп’ютерну програму.

Василь Бегей – керівник Івано-Франківського обласного представництва громадської організації “Фонд розвитку громадянського суспільства”.

Василь Семотюк, директор КП Івано-Франківської обласної ради “Про – Експерт”, отримав 608 094 грн зарплати. Загальна сума всіх задекларованих  2019 році доходів, включаючи пенсію, доходи від зайняття підприємницькою діяльністю та надання майна в оренду, а також послуги “Скарбничка”, становить 764 757 гривень. Також сім’я має грошові заощадження: 11 000 євро, 14 000 доларів, 150 000 гривень та 400 000 гривень, позичених третім особам.

Василь Семотюк задекларував квартиру у Снятині, житловий будинок та 12 земельних ділянок у селі Попельники Снятинського району. Також директор комунального підприємства будує ще один будинок в Попельниках.

Василь Семотюк має акції у ВАТ “АГРО – ПОСТАЧ”. Всеукраїнська громадська організація “Гільдія інженерів технічного нагляду за будівництвом об’єктів архітектури”.

Михайло Ковтун, директор КП “Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича”, в 2019 році отримав 170 346 гривень зарплати. Це єдиний його дохід. І декларація Михайла Ковтуна – найскромніша серед керівників комунальних підприємств Івано-Франківської обласної ради. Він не має ні нерухомості, ні транспортних засобів, ні заощаджень.

Окрім зарплати, єдине, що задекларував Михайло Ковтун, це своє членство у Благодійній організації “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ДОБРО ТЛУМАЧАН”, яку він сам же і створив і очолює з серпня 2017 року.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.