Глава Пентагону закликав інші країни поділитися системами Patriot з Україною

Війна, Новини, Політика

Глава Пентагону Ллойд Остін просить країни, що мають комплекси Patriot, передати їх Україні для протиповітряної оборони.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Європейську правду”.

Остін на слуханнях у Комітеті з питань збройних сил Палати представників США 30 квітня.

Остін нагадав про засідання Контактної групи з питань оборони України минулого тижня, яка була зосереджена на питанні постачання засобів ППО.

“Є країни, які мають Patriot, і що ми робимо – то це продовжуємо вести переговори з цими країнами. Я особисто розмовляв з лідерами кількох країн в останні два тижні, заохочуючи їх поступитись більшою кількістю засобів або надати більше засобів”, – зазначив він.

Голова Пентагону не уточнив, із ким саме говорив про допомогу Україні, але відомо, що в Європі батареї Patriot мають зокрема Іспанія, Греція, Німеччина, Нідерланди, Польща та Швеція.

З них тільки Німеччина нещодавно оголосила про термінове передання однієї системи.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.