Потреби громад у сфері психічного здоров’я. В Івано-Франківську відбулася міжнародна конференція

Новини, Суспільство

Потреби громад у сфері психічного здоров’я обговорюють на міжнародній конференції, яка відбувається в Івано-Франківську.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу Івано-Франківської ОВА.

Заступниця міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Оксана Сивак, заступниця голови обласної державної (військової) адміністрації Людмила Сірко, регіональна представниця Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Лариса Підвербецька взяли участь у відкритті конференції з психічного здоров’я «Задоволення потреб громади у сфері психічного здоров’я під час війни».

Адаптація ветеранів у цивільному житті – це одна із тем, яку обговорюють на міжнародній конференції. А її учасниками є не лише українські, а й іноземні психологи, психіатри та соціальні працівники та громадські партнери.

На початку зустрічі йшлося про бачення системи охорони психічного здоров’я в Україні та адаптацію ветеранів у цивільному житті.

Оксана Сивак зазначила:

“Більше потрібно говорити, спілкуватися та їздити по громадах та допомагати їм підготуватися прийняти наших ветеранів, зробити інклюзивне середовище, ментально розуміти їхній стан і дуже добре розвивати програми “рівний рівному”, готувати фахівців уже з наших ветеранів, підвищувати їхню кваліфікацію, навчати різним психологічним методикам”.

За словами заступниці голови державної адміністрації Людмили Сірко, питання ментального здоров’я в період війни є актуальним із перших днів повномасштабного вторгнення росії до України.

“Велика кількість людей мають великі втрати. Робота щодо збереження та відновлення психічного здоров’я – це настільки важливе питання, як і фізична реабілітація військових, ветеранів та цивільного населення”, – розповіла вона.

Іноземні фахівці поділилися важливим досвідом з українськими колегами, оскільки працюють із військовими та їхніми сім’ями. І колегам з Прикарпаття цікаво було дізнатися також й про системну сімейну психотерапію від іноземних фахівців та інші важливі психотерапевтичні питання.

А загалом до конференції «Задоволення потреб громади у сфері психічного здоров’я під час війни» долучилося понад сто учасників.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.