Ветерани виявили порушення щодо використання іноземної мови у вищій лізі чемпіонату України по футболу серед дітей (відео+фото)

Новини, Політика, Суспільство

20 квітня 2024 року в Івано-Франківську відбувся черговий матч 15 туру чемпіонату вищої ліги Дитячої юнацької ліги футболу України між СДЮСШОР «Мункач» (Ужгород) та СДЮСШОР «Прикарпаття» (Івано-Франківськ).

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Гудзінський NEWS 🇺🇦.

Матч закінчився у ніччю 0:0.

Цікаво, що напис команди із Закарпаття на спортивному одязі гостей був виконаний  угорською мовою «MUNKACS FA» (що перекладається, як Мукачево футбольна академія).

@golosif #мункач #munkacs #ужгород #прикарпаття #футбол ♬ UEFA Champions League Anthem (Full Version) – UEFA & Tony Britten

На думку присутніх вболівальників з Івано-Франківська серед яких був і один із керівників місцевої ветеранської організації написи назви команд на спортивній формі на чемпіонаті вищої ліги по футболу України мають бути виконані на державній українській мові.

Зауваження щодо порушення було передано інспектору матчу для внесення до протоколу матчу.  Ветерани війни з росією сподіваються на реакцію ДЮЛФУ щодо усунення порушення і виправлення назви команди на українську мову.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.