Калуська міськрада звертатиметься до Міністерства оборони з проханням збудувати у громаді військовий госпіталь

Новини, Суспільство

На сесії міськради депутати ухвалили відповідний текст звернення до Міністерства оборони України.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Інформатор.

У березні цього року військовослужбовці, ветерани та волонтери ініціювали створення в Калуші військового госпіталю. Зокрема ініціативу подав військовослужбовець Ігор Козак, котрий зараз лікується в Івано-Франківську після поранення на полі бою.

30 березня 2024 року, активісти зібрались на акцію на площі Героїв. Присутні на заході мали змогу послухати звернення багатьох військовослужбовців та ветеранів російсько-української війни, про важливість створення на Прикарпатті військового госпіталю, в якому поранені захисники могли б отримати гідну допомогу та реабілітаційні послуги. В підсумку акції організатори почали збір підписів на підтримку ініціативи.

Це питання також підняли сьогодні, 25 квітня, на сесії Калуської міської ради. Керуючий справами виконавчого комітету міської ради Олег Савка виступив з підготовленим текстом звернення, котре направлять від імені міськради до Міністерства оборони України.

“Третій рік повномасштабної агресії московії проти нашої держави щодня обходиться для нас втратою найкращих і найдостойніших українців на фронті, а також десятками поранених, покалічених захисників. Переконані, що відповіддю держави й суспільства за жертовність Героїв має бути розвинена мережа сучасних військових госпіталів та реабілітаційних центрів в тилових регіонах, які б ефективно допомагали якісному лікуванні та швидкій реабілітації наших захисників та захисниць”, — йдеться у зверненні.

Також у зверненні зазначають, що ініціативу своїми підписами підтримали сотні військовослужбовців, ветеранів війни, капеланів, медиків та просто активних калушан.

“Звертаємось до вас з проханням розглянути питання про можливість будівництва, або облаштування військового госпіталю на території калуської громади. Зі сторони калуської міськради гарантуємо повне сприяння у виділенні земельної ділянки у випадку будівництва, або приміщення в випадку реконструкції існуючих приміщень. Щиро надіємось на ваше розуміння та підтримку. Працюємо разом для нашої спільної перемоги над ворогом”, — пишуть в документі.

В результаті депутати одноголосно підтримали текст звернення. Незабаром його відправлять до Міністерства оборони України.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.