Удар росіян по Чернігову: загиблих уже 10, ще понад 20 осіб поранені (фото)

Війна, Новини, Суспільство

Росіяни вранці 17 квітня вдарили по густонаселеному району Чернігова, у результаті чого загинули 10 людей, два десятки мешканців дістали поранення. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломако, гендиректора Чернігівської обласної лікарні Андрія Жиденкова та голову Чернігівської ОВА В’ячеслава Чауса в ефірі марафону новин, Ломако в Telegram, президент Володимир Зеленський у Telegram 

 “Чернігів. Триває рятувальна операція після російського ракетного удару. Люди під завалами. Станом на цей час відомо про 20 постраждалих і 10 загиблих. Мої співчуття рідним та близьким”, – Зеленський.

 

Він додав, що кількість загиблих може зрости.

“І цього не було б, якби Україна отримала достатньо засобів ППО та якби рішучість світу в протидії російському терору теж була достатньою…. Рішучість має значення. Підтримка має значення. Української рішучості достатньо. Потрібна достатня рішучість партнерів і достатня підтримка, яка її відображатиме”, − наголосив президент.

 

У місті пошкоджені будівлі, багато автомобілів, соціальна та міська інфраструктура.

 “О 9:03 три вибухи пролунало у місті. Це не зовсім центральна частина міста, але густонаселений мікрорайон. Є пряме влучання у будівлю соціальної інфраструктури − 8-поверхова будівля. Візуально зруйновані елементи стін з 3 по 6 поверх і прибудова до неї”, – Ломако.

 

Чернігівський обласний центр крові повідомив, що є нагальна потреба у крові. Особливо потрібна допомога донорів з негативним резусом.

Гендиректор Чернігівської обласної лікарні Андрій Жиденко повідомив, що лише до його лікарні доставили 9 постраждалих.

 “До нас доставили 9 постраждалих. Троє − у важкому стані, інші − стан середньої важкості. Найбільше постраждалих доставили у Чернігівську районну лікарню, бо вона знаходиться біля епіцентру удару”, – Жиденко.

 
 За словами медика, у постраждалих мінно-вибухові, черепно-мозкові травми, травми грудної клітини, ураження судинної системи кінцівок.
Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.