У Карпатах випав сніг та вдарив мороз (фото)

Новини, Суспільство

Незважаючи на середину квітня, на горі Піп Іван Чорногірський у Карпатах спостерігається зимова погода. Згідно з повідомленням Чорногірського гірського пошуково-рятувального поста, станом на 17 квітня 2024 року на вершині гори випав сніг, а температура повітря опустилася до -6°C.

Про це повідомили на офіційній Facebook-сторінці Чорногірського гірського пошуково-рятувального поста,  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

17 квітня 2024 року на горі Піп Іван Чорногірський у Карпатах панує зимова погода, незважаючи на середину весни.

“Станом на 9:00 17 квітня 2024 року на горі Піп Іван — хмарно, невеликий сніг, вітер — східний, 6 м/с, температура повітря — 6° морозу”, — йдеться у дописі.

Через складні погодні умови туристам рекомендують утриматися від походів у гори. На високогір’ї Івано-Франківської області оголошено значну сніголавинну небезпеку. За інформацією, розміщеною на Facebook-сторінці “Сніголавинна ситуація в Українських Карпатах”, “можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин”.

Гора Піп Іван Чорногірський, розташована на висоті 2028 метрів над рівнем моря, є однією з найвищих вершин Українських Карпат. Незважаючи на весняний сезон, погодні умови на горі можуть бути мінливими та непередбачуваними, що вимагає від туристів особливої обережності та відповідної підготовки.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.