Лукашенко розповів, чому Білорусь не вступає у війну проти України

Війна, Новини, Політика

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не вступає у війну проти України на боці Росії через потужні укріплення, мінні поля та значне військове угруповання на кордоні.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на відео спілкування з Лукашенком оприлюднив кремлівський пропагандист Павло Зарубін у Telegram

“Якби ми сьогодні вступили б у війну проти України, це б нічого не дало. Тому що у них (українців – ред.) кордон з Білоруссю забарикадований так, що туди не підійти”, – Лукашенко.

За його словами, кордон повністю замінований і забетонований. Також Лукашенко оцінив кількість українських військ на ділянці білоруського кордону в 120 тисяч військових.

“Ну, вони хочуть кинути на фронт (війська, які знаходяться на кордоні – ред.) проти Росії, а тут французів поставити. Ми чекаємо”, – зазначив Лукашенко.

6 квітня президент Володимир Зеленський, коментуючи можливість нового наступу росіян з боку Білорусі, запевняв, що наразі Україна не бачить таких загроз.

“Що стосується стратегії, то з Білорусі поки що ми не бачимо ніяких планів, загроз і потужностей”, – зазначав він.

Водночас Зеленський казав, що росіяни повинні знати, що Україна будує на північному напрямку надійну оборону.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.