Законопроєкт про мобілізацію: обмежити особу в праві керування автомобілем не зможуть лише у двох випадках

Війна, Новини, Політика

У нормі законопроєкту про мобілізацію про заборону керування транспортними засобами на вимогу ТЦК є два винятки. Комітет національної безпеки та оборони підготував остаточний варіант мобілізаційного законопроєкту до другого читання.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Фіртку.

Згідно з документом, у нормі законопроєкту про мобілізацію про заборону керування транспортними засобами на вимогу ТЦК є два винятки.

Тимчасове обмеження особи у праві керування транспортними засобами не може бути застосовано в разі:

  • якщо встановлення такого обмеження позбавляє особу основного законного джерела засобів для існування;
  • використання особою транспортного засобу у зв’язку з інвалідністю чи перебуванням на його утриманні особи з інвалідністю I, II групи, визнаної в установленому порядку, або дитини з інвалідністю»;

Це стосується тимчасового обмеження фізичної особи у праві керування транспортними засобами – на строк до виконання такою особою вимоги територіального центру комплектування та соціальної підтримки про виконання обов’язку (обов’язків) військовозобов’язаним, резервістом.

Як повідомлялося, із мобілізаційного законопроєкту №10449, який готується до другого читання, прибрали норму про демобілізацію. Раніше планувалося встановити граничний термін – 36 місяців служби до демобілізації.

Це підтвердив народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки Олександр Федієнко.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.