Середня температура з квітня по вересень буде вища за норму – Укргідрометцентр

Новини, погода, Суспільство

У червні температура передбачається близько норми.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на

На сезон з квітня по вересень середньомісячна температура передбачається вищою за норму на 1-2 градуси.

Речниця Укргідрометцентру Наталія Птуха повідомила про це під час пресконференції в Медіацентрі Україна – Укрінформ «Вплив погодних умов на ситуацію з пожежами в екосистемах України».

«За орієнтовними прогнозами, на сезон з квітня по вересень середньомісячна температура передбачається вищою за норму на 1-2 градуси, а в червні – близько норми», – сказала Птуха.

Вона зазначила, що кількість опадів у квітні-травні очікується близькою до норми. А в західних та північних областях – дещо більше за норму.

Крім того, речниця Укргідрометцентру зауважила, що влітку 2024 року велика ймовірність нерівномірного випадання опадів.

За її словами, внаслідок цього є вірогідність надзвичайної пожежної небезпеки. Переважно у червні та серпні, яка спричинена тривалими періодами без опадів – 7-10 діб.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.