Франківці подали на Бюджет участі шість проєктів на закупівлю дронів та РЕБ для ЗСУ

Війна, Новини, Суспільство

В Івано-Франківську стартувало голосування за проєкти Бюджету участі. Можна віддати свої голоси за придбання дронів та засобів радіоелектронної боротьби для захисників.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії

У 2024 році у Бюджеті участі до голосування допустили 108 проєктів.

Цьогоріч кожен з зареєстрованих мешканці Івано-Франківської громади має в арсеналі 6 голосів. Свої вподобання можна віддати за один з проєктів в таких категоріях: • освітні: шкільні (1 голос), дошкільні (1 голос), позашкільні та профтехосвіта (1 голос) • благоустрій: благоустрій (1 голос) благоустрій малих вулиць ( 1 голос) • інші проєкти (1 голос). У категорії «Інші» змагаються 12 проєктів, шість з них – на придбання БПЛА та РЕБ для ЗСУ.

Зокрема можна підтримати такі ініціативи:

1) Наші дрони для перемоги (проєкт №67), автор Надія Горейко

«Багато підпечерців сьогодні несуть службу у різних бригадах ЗСУ, в гарячих точках нашої країни. Для виконання бойових завдань їм потрібні квадрокоптери DJI Mavic 3T, щоб ефективно уражати живу силу і техніку противника. Допоможемо воїнам пришвидшити нашу ПЕРЕМОГУ!».

Бюджет проєкту 499 500 грн.

https://if.pb.org.ua/projects/67

2) Закупівля безпілотних літальних апаратів для ЗСУ (проєкт №2), автор Стефан Магас

«DJI Mavic 3T – це квадрокоптер з тепловою камерою, який необхідний для покращення боєздатності підрозділів ЗСУ та виконання завдань в зоні бойових дій, а саме для підрозділів ВЧ А2120» Бюджет проєкту 499 500 грн.

https://if.pb.org.ua/projects/2

3) Дрони для ЗСУ (проєкт №33), автор Іванна Петриків

«Для більш ефективної роботи підрозділів ЗСУ при виконанні бойових завдань в нічний час. Тепловізійна камера допоможе виявляти ворожі об’єкти вночі, особливо в холодну погоду». Бюджет проєкту 484 000 грн.

https://if.pb.org.ua/projects/33

4) FPV ДРОНИ для ЗСУ (проєкт №11), автор Михайло Козій

«Волонтери і небайдужі жителі села Драгомирчани вирішили подати проєкт на закупівлю дронів для військових, що пішли захищати нашу незалежність. Воїни нашої громади служать у різних бригадах і виконують надскладні завдання на найгарячіших напрямках нашої країни. Дрони часто рятують життя і є необхідною складовою для виконання різних бойових завдань». Бюджет проєкту 498 800 грн

https://if.pb.org.ua/projects/11

5) Дрони перемоги для 52 Франківського батальйону (проєкт №55), автор Мар’ян Вагилевич

«Для виконання завдань в зоні бойових дій бійці 52 Окремого стрілецького батальйону, які тримають оборону в Донецькій області, потребують Дронів-камікадзе. Завдяки ФПВ-дронам військові зможуть ефективно уражати живу силу і техніку противника. Наближаємо перемогу разом». Бюджет проєкту 360 000 грн https://if.pb.org.ua/projects/55

6) “БУ для ЗСУ” (проєкт №99), автор Олександр Паша

«Україна потребує підтримки усіх своїх свідомих громадян у боротьбі з російським окупантом. Вважаємо, що кошти бюджету участі Івано-Франківська (БУ) слід спрямувати на підтримку Збройних Сил України (ЗСУ), тому проєкт назвали – «БУ для ЗСУ». Навколо проєкту об’єдналися мешканці ОСББ «Сім Сот», волонтери ГО «Гірський рятувальний центр» та майстерні EcoREactive. За кошти, передбачені для категорії «інші», хочемо придбати РЕБ (радіоелектронна боротьба – комплекс заходів, який перешкоджає ворожим радіоелектронним засобам та ускладнює роботу системам зв’язку ворога. Головні завдання РЕБ – виявити засоби спостереження противника, дезорієнтувати їх і захистити радіоелектронні системи від ворожого впливу). Маємо запит від івано-франківських захисників, які на передовій, їм наша підтримка важлива».

Бюджет проєкту 470 000 грн

https://if.pb.org.ua/projects/99

У Бюджеті участі-2024 на категорію «Інші проєкти» виділено 3 мільйони гривень. Оскільки бюджет проєктів обмежений сумою 500 тисяч гривень, то переможців у цій категорії буде як мінімум шість. За правилами, реалізації підлягають ті проєкти, які набрали найбільшу кількість голосів.

«Якщо на реалізацію чергового проєкту не вистачає коштів у межах загального розміру бюджету участі та відповідної категорії, фінансуванню підлягатиме наступний у рейтингу проєкт, вартість якого не призведе до перевищення загального розміру бюджету участі», – нагадують організатори.

Голосування за проєкти триватиме до 21 квітня.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.