У Франківську відкрили пам’ятний знак на честь загиблого Героя Олександра Талімонова

Війна, Новини, Суспільство

У Івано-Франківську відкрили анотаційну дошку загиблому розвіднику Олександру Талімонову. Військовослужбовець ЗСУ від початку антитерористичної операції став на захист України.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Ратушу

У вівторок, другого квітня на подвір’ї рідної школи зібралися рідні, близькі, товариші по службі та школярі ліцею №15, відкрили пам’ятний знак на честь загиблого Героя Олександра Талімонова.

«Нам важливо зберегти пам’ять, пам’ять про тих, хто віддав свої життя за незалежність нашої держави. Тому ми хочемо зберегти пам’ять, стараємося радитися з рідними, в першу чергу і встановлюємо на навчальних закладах. Бо саме навчальні заклади – це заклади, де навчалися наші загиблі Герої. Де можна передати їхній героїзм, зробити відкритий урок, зробити лінійку, зробити фільм, просто показати дітям. Це дуже важливо. Ми стараємося різними способами зберегти пам’ять про кожного нашого героя. Анотаційні дошки, книги, фільми, алея слави та інше», – зазначив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Коли почалася російсько-українська війна у 2014 році, Олександр без вагань став на захист рідної країни. Приєднався до лав ЗСУ та вирушив воювати в АТО. З початком повномасштабної війни Олександр знову одним з перших добровільно пішов боронити нашу Україну, розповідає кума загиблого, дружина товариша, з яким старший солдат Талімонов вирушив у перші дні повномасштабного вторгнення до військкомату.

«Почалася повномасштабна війна, вони пішли самі у військкомат, зголосилися. А потім вже прийшли повістки. Але спочатку вони самі ходили шукали, хто би їх взяв. Він був друг безвідмовний – що просили, те приїжджав і робив. Це був Хресний з великої літери. Тому що навіть будучи там, на війні, він, пам’ятаючи, що День народження, завжди передавав або кошти, або подарунки. Так що хресний він був бездоганний», – розповідає кума загиблого Олександра Талімонова Ольга Бабула.

40-річний розвідник Олександр Талімонов на позивний «Лімон» загинув 15 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі села Пристін Харківської області. Група потрапила під мінометний обстріл, Олександр отримав уламкове поранення в серце та легені. Загинув на місці.

Загиблий Герой був заступником командира відділення. Його командир «Водолаз» каже, розвідник «Лімон» – найнадійніший та найдосвідченіший розвідник, з ким доводилось працювати.

«Він був одним з найкращих і лишився одним з найкращих. Я знав, що на нього можна покластись, всі знали, що на нього можна покластись і він ніколи задню не давав. Він був, є і лишиться одним з найкращих і його дуже сильно не вистачає», – зізнається командир 7 окремого стрілецького батальйону «Водолаз».

Олександр Талімонов був справжнім патріотом України, любив та цінував нашу державу, за яку приніс у жертву своє життя. У Олександра залишилися дружина, мама і дві доньки. 15-річна Яна Талімонова згадує батька:

«Він був дуже люблячим, турботливим, нас дуже любив, всю нашу сім’ю. Ішов на війну, то він нам сказав, що повернеться з перемогою і я дуже надіюся, що ця перемога буде саме за нами. Він був дуже сильним патріотом, сильним патріотом України. Він ніколи не мав думки виїхати з країни. Що би тут не сталося, він завжди ставав на захист. Завжди хотів захистити нас всіх. Це його якась особливість була», – зазначила донька загиблого Героя Олександра Талімонова Яна Талімонова.

Старшого солдата Олександра Талімонова поховали у селі Угорники Івано-Франківської громади. Відтепер завдяки програмі «Івано-Франківськ – місто Героїв» віддати шану захиснику можна ідучи повз ліцей №15, де навчався військовослужбовець, або ж на Алеї слави на франківській стометрівці.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.