Politico: НАТО можуть передати керівництво “Рамштайном”, щоб убезпечити його від Трампа

Новини, Політика

США та інші західні країни розглядають можливість передачі НАТО Контактної групи з питань оборони України, що є однією з кількох нових пропозицій, які можуть допомогти зберегти потік озброєнь до Києва у разі повернення Дональда Трампа до Білого дому.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Politico якого цетує Європейська правда“.

Під час зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО в Брюсселі в середу і четвер очікується, що посадовці обговорять низку варіантів, в тому числі поступове переведення Контактної групи з питань оборони України під контроль Альянсу. За словами одного з посадовців, мета полягає в тому, щоб завершити цей процес на саміті лідерів НАТО у Вашингтоні в липні.

Другий американський посадовець сказав, що інша пропозиція передбачає надання НАТО більш формалізованого місця за столом переговорів у рамках “Рамштайну”, на противагу передачі його під контроль Альянсу. Ідея з боку США полягає в тому, щоб зміцнити зв’язки між НАТО і Україною з метою надання довгострокової підтримки, сказав посадовець.

Обговорення участі НАТО у форматі “Рамштайн” відбуваються “на дуже високому рівні” з метою формалізації підтримки Києва з боку Європи і Альянсу, сказав американський посадовець, додавши, що одним з міркувань напередодні виборів у США і Європі є необхідність зробити групу “більш стійкою”.

Речник Міністерства оборони США майор Чарлі Дітц відмовився підтвердити ці дискусії, заявивши, що Міністерство оборони не має “жодних нових оголошень щодо формату чи структури” групи.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.