У Галицькому національному природному парку випустили кажанів, які там зимували

Новини, погода, Суспільство

Протягом зимового періоду кажанів регулярно зважували, напували та годували. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Днями ввипустили на волю рукокрилих, які перебували на зимівлі у центрі реабілітації Галицького НПП з листопада місяця, пишуть на сторінці Центру.

Всі кажани успішно перезимували і сповнені сил та енергії полетіли шукати собі нове сховище для репродукції. Загалом у природу повернули 95 особин вечірниці рудої – Nyctalus noctula (Schreber, 1774).

Випуск проводили на березі р. Лукви, неподалік лісу. Це найкраще місце для їхнього успішного адаптування. Оскільки під час міграцій вони якраз використовують річки як орієнтир, а узлісся і береги водойм переважають у виборі біотопів для полювання.

Перед випуском усім присутнім провели лекцію про особливості рукокрилих та їх значення у природі, а також напували та годували тварин. Потім охочі сміливці випускали кажанів на волю.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.