У Литві скасували концерт LP після відео в худі з російською символікою

Новини, Суспільство

Цим звертають увагу артистів, які планують заходи в Литві, що не терпітимуть меседжів на підтримку країни-агресора.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Культура.

У литовському місті Каунас скасували концерт Лори Перґоліцці, що співають під псевдонімом LP. Це сталося після того, як 26 лютого вони опублікували відео в худі з російським прапором та кораблем, що отримали від російських фанатів. Про це повідомляє “Жальгіріс Арена”, де 4 березня мав відбутися концерт.

“«Жальгіріс Арена» в Каунасі має чітку громадянську та ціннісну позицію — ми рішуче підтримуємо Україну. Після підтвердження фактів разом з організаторами заходу Medusa Concert ми ухвалили спільне рішення про скасування концерту. Цим рішенням ми хочемо звернути увагу як LP, так і інших артистів, які планують заходи в Литві, що ми не будемо терпіти меседжів на підтримку країни-агресора”, — заявив керівник заходів на арені Мантас Ведріцкас.

Однак спершу в Medusa Concert не планували скасовувати концерт, попри заклики.

“Що є підставою для скасування концерту? Тільки те, що вона зустрілася з російськими фанатами?.. Ви повинні розуміти, що американці — відсторонені, вони не розуміють нашої ситуації. LP не висловили жодної підтримки Росії”, — казав організатор концерту Ремігій Кнабікас, передає LRT.

Що було на відео

На відео Лора Перґоліцці позують в худі із зображеннями російського триколору, корабля та напису LP Russia official. На тиловій частині худі написано імена фанатів LP, які подарували їй це худі.

Після цього LP розкритикували у коментарях у соцмережах, зокрема закликаючи покинути Литву та їхати до Москви. Згодом відео видалили.

У Литві скасували концерт американська співачка LP після її відео в худі з російською символікою

Після реакції фанів LP не просили вибачення, але записали таке відео:

“Я дуже пишаюся і відчуваю вдячність всім фанам будь-де у світі. І я знаю, що є багато українських біженців у Балтиці, я хочу, аби мої українські фанати знали, як сильно я вас підтримую. І я завжди підтримую вас і люблю. І я дуже очікую вас побачити в найближчі тижні. Та дякую вам за всю підтримку впродовж років, я не можу дочекатися, щоб вас побачити”.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.