На Прикарпатті зійшли три снігові лавини

Новини, погода, Суспільство

Гірські рятувальники Прикарпаття закликають туристів утриматися від походів у Карпати.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на повідомлення Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

У горах зафіксовано сходження лавин.

У суботу, 10 лютого, після обіду зі східного схилу гори Брецкул зійшло три лавини мокрого снігу об’ємами 3300, 1050 та 3500 куб. метрів, — йдеться в повідомленні.

“Радимо утриматися від виходів у високогір’я!” — наполегливо рекомендують рятувальники.

Раніше йшлося, що на Прикарпатті у вихідні прогнозують до +17 градусів.

У зв’язку з вiдлигою у високогiр’ї Iвано-Франкiвської та Закарпатської областей зберiгається значна снiголавинна небезпека (3 рiвень).

Через інтенсивну вiдлигу та значні опади у високогiр’ї Карпат 10-11 лютого на річках області очiкується поступове пiдвищення рiвнiв води на 0,3-1,5 метра над поточними відмітками. Місцями можливий вихід води на заплаву.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.