Умєров: Бельгія дасть Україні 611 мільйонів євро військової допомоги у 2024 році

Війна, Новини

Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив, що Бельгія цього року виділить Україні 611 мільйонів євро військової допомоги.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посилання на Умєрова у Twitter (Х) після телефонної розмови з бельгійською колегою Людівін Дедондер.

Глави оборонних відомств обговорили останні події на фронті та перспективи оборонного співробітництва між країнами.

“Високо ціную непохитну підтримку Бельгією України. Цього року Бельгія надасть 611 мільйонів євро військової допомоги і має довгострокове зобов’язання підтримувати модернізацію наших збройних сил”, – зауважив міністр.

Умєров також подякував за участь Бельгії в коаліції з посилення військово-повітряних сил, зокрема в програмі підготовки пілотів.

Торік восени Бельгія оголосила, що відправить в Україну кілька винищувачів F-16, починаючи з 2025 року.

Нагадаємо, начальник Генштабу армії Бельгії, адмірал Мішель Гофман вважає, що європейським державам потрібно серйозно сприймати російську загрозу і бути готовими до того, що Росія у майбутньому може напасти на інших своїх сусідів.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.