Усі, крім одної: під час нічної атаки було знищено 43 повітряні цілі (інфографіка)

Війна, Новини, Політика

У ніч на 30 серпня українські захисники знищили 43 повітряні цілі з 44, випущених росіянами: 28 крилатих ракет і 15 ударних безпілотників.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Повітряні сили Збройних сил України, командувача Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенанта Миколи Олещука у Telegram.

Уночі 30 серпня противник завдав удару по Україні крилатими ракетами повітряного базування та ударними дронами.

Усього зафіксовано 44 ворожі повітряні цілі:

  • 28 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55, випущені з 11 літаків стратегічної авіації Ту-95мс із Каспію та району Енгельса;
  • 16 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” з південного та північного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Курськ).

По маршруту слідування ракет та дронів у низці областей України працювала протиповітряна оборона. До відбиття повітряного нападу було залучено зенітні ракетні війська, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи та інші засоби ураження.

“Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони України знищено 43 повітряні цілі у межах Київської, Черкаської, Одеської та Миколаївської областей: 28 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, 15 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”, – ПС.

Дрони й ракети збили над Україною у ніч на 30 серпня

Дрони й ракети збили над Україною у ніч на 30 серпня
ПОВІТРЯНІ СИЛИ ЗСУ

“Сьогодні вночі майже усі ворожі повітряні цілі знищено! Дякую всім захисникам, хто долучився до відбиття повітряного нападу!”, – Олещук.

Деталі: Керівник Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив, що вночі над областю було збито російську ракету. Люди не постраждали, руйнацій теж немає.

В Одеській області над морем було знищено 8 крилатих ракет, у повітряному просторі Києва – понад 20 ворожих цілей: ракет і дронів.

У Києві та Київській області через уламки сталися пожежі, є загиблі та постраждалі.

У Житомирській області війська РФ атакували об’єкт інфраструктури, внаслідок падіння збитого дрона виникла пожежа.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.