Потрібно відновити Каховську дамбу – Зеленський

Новини, Суспільство

Україна буде відновлювати Каховську дамбу, зруйновану через підрив російськими загарбниками на початку червня. 

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Володимира Зеленського в інтерв’ю Наталії Мосейчук.

“Відновити ми повинні Каховську дамбу. Якщо не буде подарунків – нам треба буде з вами знайти мільярд-півтора, я не знаю суму точну. Але ми повинні це зробити, тому що потрібна вода для людей, тому що не буде там життя без цієї води.

Так, ми готуємо альтернативні речі і деякі вже побудовані – але Кривий Ріг, Дніпровський регіон, Марганець… Ми знаходимо сьогоднішні рішення, але це ж не рішення глобально на все життя.

Тому такі речі, як дамба тощо ми будемо відбудовувати”.

Нещодавно міністр внутрішніх справ Ігор Клименко сказав, що Каховська ГЕС не підлягає відновленню, бо в результаті теракту росіян зруйновано 11 із 28-ми прольотів верхньої частини греблі. Про неможливість відновити ГЕС говорили і в “Укргідроенерго” в червні.

Про необхідність відновити Каховську дамбу Зеленський сказав у контексті коштів, які виділяють Україні інші держави на відновлення та допомогу.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.