Присілок на 4 двори: як живуть люди у віддаленому хуторі на Верховинщині (відео+фото)

Новини, Суспільство, Туризм

Присілок Чорний Потік відноситься до села Кривопілля. В цьому віддаленому, закритому від центральної дороги хуторі залишилось жити всього 4 двори у яких мешкає близько 10 людей.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Гуцулендію.

Великий присілок з неймовірними краєвидами немовби захований в лісі посеред гір.

Люди звідси виїжджають у пошуках кращої долі через відсутність роботи та складність життя в таких місцях, проте тут ще залишилися старожили, які вже не живуть так само, як і жили їхні предки сто років тому. Кожен має корів та коней, проте молоко можуть давати тільки собаці.

«Старі повмирали, молоді повтікали», – жартує місцевий мешканець.

А інша мешканка додає:

«Тато казав, що так має «спустіти», аби сусід до сусіда йшов добу».

До найближчого магазину 3,5 км. І це ще не далеко, бо є такі присілки, де люди до найближчої крамниці долають і 10 кілометрів. Кажуть, що потреби ходити щодня за продуктами немає, хліб печуть вдома, сало, сметану і масло теж має своє, домашнє.

Колись тут було близько 25 дворів. Але з роками, люди стали покидати гори та переїжджати до міста.

Ті хто залишились згадують, що найчастіше присілок страждав під час повені. Вода у маленькому потічку могла піднятися до 2-3 метрів. Місцеві жителі кажуть, що мабуть і тому так назва – Чорний Потік. Бо потічок який тече поблизу маленький, але коли вода піднімається то він стає чорним.

Більше цікавих фактів про присілок дивіться у сюжеті:

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 002

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.