Щоб отримати квадрокоптери, в Калуш приїхав командир 79 батальйону тероборони (фото)

Війна, Новини, Суспільство

Сьогодні, 22 серпня, Калуська громада передала військовим чергову партію квадрокоптерів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Калуську міську раду.

Військовим зі 79 батальйону Сил територіальної оборони ЗСУ передали сім квадрокоптерів Mavic, а також генератори, запчастини для ремонту автомобілів, комп’ютерну техніку.

“Це обладнання є дуже потрібним на фронті, адже сучасна війна — це війна технологій. Відчуваючи вашу підтримку, маємо більшу мотивацію нищити ворога!”, — зазначив командир 79-го окремого батальйону тероборони підполковник Сергій Бойко.

Загалом близько 3,5 млн гривень з бюджету громади спрямували на підрозділ територіальної оборони. Ще понад 4,6 млн гривень у 2023 році станом на липень використали на підтримку військових і силових підрозділів, які дислокуються у Калуші.

Як випливає з бюджетних звітів, які оприлюднені на сайті міської ради, у 2022 році програма проведення заходів територіальної оборони, формування підрозділу та штабу району територіальної оборони була профінансована з бюджету Калуської громади на суму близько 3,3 млн гривень, а за перше півріччя поточного року (станом на кінець червня) — на 2 млн 760 тис. гривень.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.