Зеленський: Україна отримає 42 літаки F-16 (відео)

Війна, Новини, Політика

Президент Володимир Зеленський з Нідерландів повідомив, що 42 винищувачі F-16 “будуть в українському небі”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Зеленського у соцмережах, спільну пресконференцію Зеленського і прем’єра Нідерландів.

“F16. Проривна домовленість. Відсьогодні вже конкретика.

Будуть в українському небі. Дякую, Нідерланди! Дякую, Марку!”.

Зеленський опублікував селфі з прем’єром Нідерландів Марком Рютте на фоні F-16.

Пізніше Зеленський дописав, що Україна отримає 42 винищувачі F-16.

@gudzinskiyrost #винищувачі_ф16 #ф_16 #перемога🇺🇦 #контрнаступзсу🇺🇦 #залужний #зеленський #росія #россия #україна #война #наступ #наступ #зсу ♬ Sport Motivational(785257) – TimTaj


Раніше в мережі з’явилося відео, як Зеленський ходить по військовій базі в Нідерландах та оглядає винищувачі.

Оновлено: Водночас під час спільної пресконференції прем’єр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна має 42 винищувачі F-16 і поки що зарано говорити про кількість, яку передадуть Україні. 

Рютте сказав, що спочатку потрібно провести навчання у Данії та Румунії. Наразі відбувається мовне навчання пілотів. У майбутньому розпочнеться військове навчання і переміститься на територію Румунії.

Він також наголосив на важливості наявності необхідної інфраструктури для обслуговування F-16.

Зеленський зазначив, що не хотів говорити про кількість, але Рютте озвучив інформацію, що відбуваються перемовини щодо 42 бортів. 

Для свого захисту Україна потребує заміни морально та фізично застарілих радянських літаків різних типів єдиним типом багатоцільового винищувача, яким може стати F-16, у кількості до двох сотень бортів, повідомляв речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 002

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.