Повітряні сили прокоментували активність російських МіГів 17 серпня

Війна, Новини, Політика

Повітряні сили зазначають, що зльоти ворожих МіГ-31К 17 серпня ймовірно були тренувальними і тактичними, однак ППО завжди має реагувати на загрозу застосування аеробалістичних ракет РФ.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на речника Повітряних сил полковника Юрія Ігната в ефірі національного телемарафону.

“Вчорашнього дня просто було більше зльотів, імовірно – тренувальних польотів. Авіація, зокрема льотний склад, потребує підтримання постійних льотних навичок. Це – зліт-посадка, вихід на рубіж пуску ракет і т.д. Такі тактичні прийоми, які застосовуються саме для цього типу літаків.

Навчання не гарантують, що не буде пуску Х-47 “Кинджал”.

Ігнат нагадав, що РФ неодноразово практикувала кількаразовий зліт винищувачів МіГ-31 за добу. За словами офіцера, модифікація “К” означає, що цей літак може нести аеробалістичну ракет “Кинджал” і в ППО має реагувати на випередження, тому завжди оголошується повітряна тривога по всій України.

При повній заправці бака такий літак може бути в повітрі до 1,5 годин. На зауваження УП, що остання повітряна тривога ввечері минулого дня тривала більше двох годин, Ігнат зазначив, що тоді був зліт пари МіГів – один за одним.

17 серпня в Україні лунало 4 повітряні тривоги через зліт російських винищувачів.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 002

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.