Електрик став мінометником: як воює боєць 102 бригади ТрО “Сова”

Війна, Новини, Суспільство

«Сова» родом з Коломийщини, навчався в Чернівецькому університеті на інженера-електротехніка і, паралельно, на артилериста на військовій кафедрі. До війни працював електриком на Франківщині, а коли почалася війна – був направлений в 102 бригаду в мінометну батарею.

Про це пишуть у пресслужбі 102 бригади Сил територіальної оборони ЗСУ, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Багато в чому це завдяки ідентичній системі наведення та коригування вогню, схожому принципу стрільби гармати та мінометів, але, звісно ж, чимала заслуга тут і командира, який за такий стислий термін спромігся підготувати бійців.

Хоча в гармати є режим стрільби прямим наведенням, хлопці стріляють в основному балістичною траєкторією – так відстань ураження становить понад 8 км. Вже були перші влучання по ворожих бліндажах.

«Ми ніколи не стріляємо навмання, не витрачаємо боєкомплекти. Спочатку ми розвідуємо ворога, визначаємо ціль і вирішуємо, чи доцільно її уражати. Тільки тоді наносимо удари. У цьому відношенні нам повезло з командиром батальйону – ставить тільки такі завдання, які можливо виконати», – каже «Сова».

Боєприпаси та озброєння воїнам забезпечує держава, але все інше – дрони, планшети, автомобілі – волонтери, частину купують за свою зарплату.

“У принципі, наразі всього вистачає, хоча зброї ніколи забагато не буває. Існує потреба в автомобілях. Деякі за півтора року вже повиходили з ладу, або були знищені ворогом. Тому, якщо хтось захоче передати нам на мінометний підрозділ джип – ми не відмовимось”, – ділиться військовослужбовець з позивним “Сова”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 002

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.