“Збирайте речі і на виїзд”: в окупованому селі не даватимуть інсулін без паспорта РФ

Новини, Суспільство

Призначений Росією голова окупованого смт Лазурне Херсонської області заявив, що жителям без паспорта РФ не видаватимуть інсулін та інші медикаменти, а також пригрозив вивезти на лінію розмежування “дітей ждунів”, які не хочуть навчатися в російських школах.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Telegram-канал Сирена.

“Вийшов уже офіційний документ (окупаційної адміністрації – ред.), що медичні препарати, які закуповуються з бюджету Росії, не будуть видаватися іноземним громадянам, тобто громадянам України.

Насамперед це стосується інсулінових, які на собі вже відчули, як бути громадянином іншої країни.

Те саме стосується видачі гуманітарної допомоги та інших питань тих людей, які на цей час не оформили паспорт РФ”.

Він також показав на камеру список “дітей ждунів”, які “жодного разу не були в школі”, маючи на увазі російські школи, хоча українці на окупованих територіях можуть навчатися онлайн у школах України.

Він погрожує батькам притягненням до кримінальної відповідальності, а також тим, що посадить дітей в автобуси, вивезе на смугу розмежування і відправить “до ваших українських шкіл”, де вони навчатимуться, якщо “гидують російською”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.