Чемпіонат України з футболу повернувся: головне про УПЛ

Новини, Суспільство

Новий сезон в Українській Прем’єр-лізі розпочався 28 липня, тож вболівальники знову можуть зайнятися переглядом улюблених змагань. Чемпіонат України з футболу цього року, як і минулого, проходить за участі 16 команд. У порівнянні з завершеним сезоном, у складі учасників змінилося 3 клуби. «Інгулець», «Металіст» та «Львів» покинули елітний дивізіон, а на їх місця прийшли «Полісся», «Оболонь» та ЛНЗ.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

У зв’язку з воєнним станом матчі чемпіонату України з футболу знову проходитимуть без глядачів. Хоч деякі клуби й намагалися добитися обмеженого допуску вболівальників, проте поки що досягти цього не вдалося. Можливо, зміни у цьому напрямку відбудуться протягом сезону, але не факт. Тож питання, де переглядати матчі, стоїть перед фанами УПЛ дуже гостро.

Перший тур вже позаду: результати матчів УПЛ

Стартовий тур УПЛ пройшов без особливих сенсацій чи гучних скандалів, хоча несподіванки й були. Результати матчів стартового раунду були такими:

  • Оболонь — Колос 0:0;
  • Верес — Полісся 0:2;
  • Рух — Зоря 2:1;
  • Металіст-1925 — Шахтар 1:2;
  • ЛНЗ — Чорноморець 0:2;
  • Динамо — Минай 4:1;
  • Олександрія — Кривбас 1:0.

Гру «Ворскли» проти «Дніпра-1» було перенесено через участь обох клубів у відборі єврокубків. Коли вона відбудеться — наразі невідомо. Оскільки «Ворскла» за результатами кваліфікації Ліги конференцій вже вилетіла з єврокубків, то більше її матчі переносити не доведеться. А от «Дніпро-1» після вильоту з відбору Ліги чемпіонів ще спробує пробитися до ЛЄ або ЛК.

Попри те, що сезон лише розпочався, без сенсацій таки не обійшлося. У другому турі «Шахтар», який приїхав у гості до «Вереса», зіграв 1:1 і втратив два очки. Враховуючи, що те ж «Динамо» у яскравому поєдинку з «Оболонню» виграло 4:2, такі результати матчу для «гірників» є небезпечними.

Де дивитися УПЛ: епопея з телепулом продовжується

Хоч як би УПЛ не намагалася об’єднати під своїм крилом усі клуби, зібравши їх до єдиного пулу трансляцій, досягти цього знову не вдалося. «Динамо», «Зоря» та «Дніпро-1» категорично відмовилися припиняти співпрацю з «1+1 Медіа», тому навіть говорити про пул не бажають. «Рух» не влаштувала пропозиція мовників, тому він вирішив зайнятися показом домашніх ігор самостійно. «Минай» спочатку приєднався до більшості, але вже після першого туру покинув телепул і пішов по стопах «Руху».

Як наслідок, в централізований пакет УПЛ змогла зібрати лише права на показ домашніх матчів 11 команд. Ці ігри можна переглянути на MEGOGO, «Київстар ТБ», «Воля ТБ» та інших платформах. Перші 6 турів будуть безкоштовними для глядачів, а надалі запланований перехід до платної моделі трансляцій.

Що стосується клубів з пулу «плюсів», їх ігри будуть доступні на телеканалах УНІАН та «2+2», а також на YouTube. Домашні матчі «Руху» та «Минаю» теж  транслюватимуться онлайн на цій платформі, але на ТБ їх показуватимуть регіональні канали «Суспільного».

Автор ua-football: Олександр Риженко – https://twitter.com/Theryzhenko

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.