Повернути звичний формат, який був до повномасштабної війни: як в Івано-Франківську готуються до нового навчального року

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську активно перевіряють укриття навчальних закладів на готовність до першого вересня.

Про це під час етеру програми “Новий погляд” розповів міський голова Руслан Марцінків, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

За словами посадовця, питання укриттів повинні максимально прискіпливо перевіряти.

Міський голова додає, що в місті поставили завдання — розпочати навчальний процес у звичному режимі, який був до повномасштабного російського вторгнення.

“Також ми хочемо максимально відійти від двозмінного навчання. Що ми робимо? Там, де є додаткові підвали, ми розширюємо укриття, де немає — ставимо віконниці”, — пояснив Марцінків.

Політик наголошує, що питання укриттів стосується не лише шкіл, але й дошкільних навчальних закладів.

До слова, як розповіла директорка департаменту освіти та науки міської ради Вікторія Дротянко, влада докладає усіх зусиль, щоб змішаного навчання не було, а всі школи з 1 вересня прийняли дітей очно.

“Це завдання намагаємося реалізувати на сто відсотків. Мова йде про великі школи, де багато учнів, зокрема чисельність складає 1 600-1800, і які минулого року мали змішану форму навчання, що було зумовлено малою площею укриття.

Саме тому ми активно працюємо, щоб розширювати цю площу. Цього літа знайшли додаткове приміщення: десь — на першому поверсі обладнали, десь — підвал розчистили”, — сказала Дротянко.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.