Саміт у Джидді показав зростання розбіжностей Китаю з Росією щодо війни в Україні – ISW

Війна, Новини, Політика

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW) звертають увагу на те, що переговори в Джидді засвідчили посилення розбіжностей в питанні війни між Китаєм і Росією.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на ISW.

Аналітики вказують на те, що дедалі більша розбіжність Китаю з Росією щодо врегулювання для припинення війни в Україні стала очевидною на переговорах у Джидді, Саудівська Аравія, 5-6 серпня.

Експерти звертають увагу: видання Financial Times повідомило, що китайські представники на зустрічі були “конструктивними” і “прагнули показати, що [Китай] – це не Росія”.

Financial Times процитувало європейського дипломата, присутнього на переговорах, який сказав, що “сама присутність Китаю показує, що Росія стає все більш і більш ізольованою”.

Китайська делегація, як повідомляється, висловила готовність взяти участь у наступній зустрічі подібного формату, на якій, ймовірно, також не буде Росії.

Російське інсайдерське джерело стверджує, що Росія відкинула китайський мирний план з 12 пунктів щодо війни в Україні від лютого 2023 року (який китайська делегація повторно представила під час переговорів у Саудівській Аравії – ред.), і що деякі китайські еліти таємно висловлюють своє невдоволення діями російського керівництва щодо мирного врегулювання війни в Україні.

Експерти підсумовують: повідомлення з переговорів у Саудівській Аравії та інсайдерські заяви, якщо вони відповідають дійсності, узгоджуються з попередніми оцінками ISW про те, що Китай не повністю солідарний з Росією в питанні України і що відносини між Росією і Китаєм не є “партнерством без обмежень”, як того бажає Кремль.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.