У Кремлі заявили, що претендують лише на ту територію України, яку записали в конституцію

Війна, Новини, Політика

Прессекретар російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Росія нібито не претендує на інші території України, окрім чотирьох областей і Криму, які вона вже незаконно записала у свою конституцію.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Пєскова у коментарі The New York Times.

Журналіст запитав Пєскова, чи прагне Росія до захоплення нової української території, крім чотирьох “анексованих” областей.

“Ні. Ми просто хочемо контролювати всю територію, яка тепер записана в нашій конституції як наша”, – відповів прессекретар Володимира Путіна.

Він також заявив, що наразі “немає підстав” для мирної угоди з Україною.

“Ми продовжуватимемо операцію (війну – ред.) в осяжному майбутньому”, – заявив Пєсков.

З 2014 року Росія проводила гібридну агресію проти України, окупувавши Крим і частину Донецької та Луганської областей. У лютому 2022 року РФ почала відкрите повномасштабне вторгнення, захопивши також частину Херсонської, Запорізької та Харківської областей. Також на початку повномасштабного вторгнення російські війська окупували частину Чернігівської та Київської областей, але згодом змушені були відступити, як пізніше й з більшої частини Харківщини і з частини Херсонщини.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.